STEDEKUNST GRAMSBERGEN

STEDEKUNST 2018

ZONDAG 16 september 2018

Stedekunst Gramsbergen bestaat dit jaar 10 jaar! We gaan er iets bijzonders van maken:

Een kunstmanifestatie op zondag 16 september tussen 14 en 19 uur.

 

Goed voor elkaar is een kernkwaliteit van de gemeenschap in Gramsbergen. Deze verbinding willen we op creatief en kunstzinnig vlak uitdagen. Verwondering, je laten verrassen, eens met iets anders in aanraking komen.

 

We hebben diverse kunstenaars uitgedaagd om verbinding te maken met iets (anders) of iemand, met als podium een tuin in een van de pittoreske straatjes rondom de Boomhofkerk.

 

In een blokkenschema worden voorstellingen verzorgd die gratis te zien zijn.

 

Rondom de Boomhofkerk vind de kunstmarkt plaats. Een ruim aanbod van beeldend werk en demonstraties van de kunstenaars zijn te bewonderen. De markt geeft altijd een gemoedelijke sfeer, alle kansen om met elkaar in contact te komen, meer te weten te komen van hoe iemand te werk gaat en te kijken of er iets naar uw wens bij zit.

 

Er is live muziek en er zijn workshops.

 

Een kunstwandeling van ongeveer 10 km is onderdeel van de manifestiatie. De wandeling voert langs een 20-tal kunstwerken in de omgeving en eindigt op de markt, waar u kunt genieten van het aanbod en neer kunt strijken op het terras.

Vanaf 13.00 uur kan gestart worden met de wandeling.

 

Ook voor de kinderen is er 16 september van alles te doen op Stedekunst!

Op het grasveld bij de kerk is van 14-18 uur Speellab, hier kunnen kinderen eigen kunst maken met een 3D printer pen, of stroomgeleide verf een lampje branden laten branden.

Men kan kunstenaars aan het werk zien, en speciaal dit jaar zijn er allerlei voorstellingen in de tuinen rondom de kerk. Sommige tuinen worden omgetoverd tot beeldentuin! Anja Dalhuisen komt zingen en de Big Band uit Coevorden komt spelen. Het popkoor zingt op het meiboomplein.

De voorwerpen die gemaakt worden mogen uiteraard mee naar huis. Het speellab wordt professioneel begeleidt door mensen van Grote broer, kunsteducatie.

Deelname is gratis.

Ook de tuinen rondom de Boomhofkerk zijn gevuld met kunstenaars. Dit beeld zich uit in kunst, zang, er worden gedichten voorgedragen en nog veel meer. De kunstenaars die u kunt verwachten zijn:

  • Wilna Salomons die een meesterwerk schildert van Gustav Klimt ”de kus”
  • Het popkoor op het Meiboomsplein
  • Ruud Kerssies als fanatiek schilder die een kunstwerk zal maken
  • Dianne Meesters met De Big Band
  • Harrie Snijders in eigen tuin die zal zingen
  • Jeanne Rouwendaal die gaat zingen
  • Marike Mensink met keramische beelden
  • Anja Dalhuisen, Gradi Nitert en Ad Hofsink gaan zingen
  • Dichter Viviane Rose gaat gedichten voordragen
  • Elvira Min, ontwerpt objecten, plastieken, wandschilderingen, decoraties en speelelementen

Goed voor elkaar zijn we ook door verbinding te leggen met de jonge mensen in de omgeving van Gramsbergen met welke culturele achtergrond dan ook. We bieden een fotoworkshop aan, aan de kinderen van de scholen en het AZC, en dagen hen uit op beeld vast te leggen Waar je blij van wordt! De mooiste inzendingen worden geëxposeerd in de kerk.

De kerk werkt hierin samen met de kunstcommissie door de kerk open te stellen voor de expositie. 16 september valt samen met de startzondag van de kerken. Wanneer dat programma ten einde loopt wordt iedereen uitgenodigd om de kunstmanifestatie te bezoeken

De diverse optredens en het speellab worden mede mogelijk gemaakt door Kamphuis Transport BV, het Steenhuys en INTUhome

Stedekunst Gramsbergen wordt mede mogelijk gemaakt door Cogas en het Prins Bernard cultuurfonds.

Stedekunst is onderdeel van stichting Program.

LOCATIE

Wanneer u vanaf Ommen/Hardenberg komt, rijdt u op de N34. Bij afslag Gramsbergen gaat u eraf. Aan het einde van de afrit is een tweesprong, waarop u naar rechtst moet. U rijdt dan over de Anerdijk Gramsbergen in en komt op een kruispunt. Op het kruispunt slaat u linksaf, de Voorstraat in.
De eerst volgende afslag neemt u dan rechts naar de Hattemattestraat (waar zich een ruime parkeerplaats bevindt) en rijdt dan tot de volgende kruising, waarop u linksaf slaat. U bevindt zich in de Oudestraat. Op de splitsing kunt u links aanhouden, wanneer u dan weer rechts afslaat, bent u op plek van bestemming, namelijk in de Kerkstraat.

Wanneer u vanaf Coevorden/Emmen komt, rijdt u op de N34. Bij Afslag Gramsbergen gaat u eraf. Aan het einde van de afrit is er een tweesprong, waarop u naar links moet. U rijdt dan over de Anerdijk Gramsbergen in en komt op een kruispunt. Op het kruispunt slaat u linksaf, de Voorstraat in.
De eerst volgende afslag neemt u dan rechts naar de Hattemattestraat (waar zich een ruime parkeerplaats bevindt) en rijdt dan tot de volgende kruising, waarop u linksaf slaat. U bevindt zich in de Oudestraat. Op de splitsing kunt u links aanhouden, wanneer u dan weer rechts afslaat, bent u op plek van bestemming, namelijk in de Kerkstraat.

kunstmarkt 2014 12

DEELNEMER WORDEN?

De kunstmarktcommissie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan “Stedekunst” 2018. Graag nodigen wij u uit om op deze kunstmarkt uw werk te presenteren en te verkopen.