Viviane Rose

Home / / Viviane Rose

Beschrijving

Viviane Rose draagt voor uit eigen werk tijdens Stedekunst Gramsbergen aankomende zondag.
Ze studeerde af aan de kunstacademie in 2005, met Autonome Beeldende Kunst, richting fotografie. Als performance en conceptueel kunstenaar was haar werk o.a. te zien in galerieën, bussen en op diverse events. Ze was genomineerd voor Jong Talent en de Kunstschouw Award. Ook gaf ze poetry-shows met muzikanten en zat ze bij de Dichtclub in Groningen.

Viviane Rose besloot in 2012 ervoor om thuisloos te worden en te gaan reizen, in de wereld te leven. Later reisde ze ook 16 maanden door Zuid Amerika met haar baby.

Ze woont nu twee jaar in Ommen en inmiddels heeft ze o.a. aan de Kunstroute Ommen meegedaan en diverse lezingen gegeven. Onderwerpen in haar gedichten zijn o.a. reizen, thuis voelen of niet, diverse maatschappelijke onderwerpen, moeder zijn, dromen, verlangen . . .

Er zijn geen vaste tijden, je kunt haar vinden in de tuin bij de beelden van Dianne Meesters. Ze draagt doorlopend door, behalve wanneer er bands in de aangelegen tuinen spelen.

Viviane Rose organiseert ook Dichtmiddag Ommen, in De Herberg. Hier vind je het event en de namen van de deelnemende dichters: https://www.facebook.com/events/2667864266771291
(Er is ook een Open Podium deel waaraan je mee kunt doen.)
Gerelateerde deelnemers